Politie Brunai pakt illegale mobielers

Roadblock

RoadblockOngelicenseerde mobielers in Brunai, waaronder enkele radio-amateurs met een verlopen vergunning, voelen de hete adem van de overheid in hun nek nadat een groot aantal van hen op 6 december werd opgepakt bij een ouderwetse wegblokkade.

 

De wegblokkade was een samenwerking tussen de Authority for Information Communications Technology en het Sengkurong (SEN CURE ONG) politiebureau.  In een tijdsbestek van twee uur werden alle auto's met een buitenantenne aangehouden en gecontroleerd. In diverse auto's werd apparatuur aangetroffen die in staat was te werken tussen 137 en 174 MHz, waar deze met uitzondering van het segment van 144 tot 148 MHz geblokkeerd zouden moeten zijn voor gebruik.

De actie was onderdeel van een bewustwordingscampagne waarmee de bezitters van radio-apparatuur aangemoedigd worden om een machtiging te halen en hun activiteiten te beperken tot de amateurradio banden. En om te voorkomen dat ze een boete oplopen van maximaal $10.000 en/of drie jaar gevangenisstraf.  Het originele verhaal is te lezen op tinyurl.com/brunai .