LG onthult eerste draadloos oplaadbare telefoons

phone

phoneElektronicabedrijf LG zal tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas de eerste telefoons onthullen die draadloos kunnen opladen. Dat gerucht gaat op diverse technologiesites.

 

De sites baseren het vermoeden op de aanwezigheid van LG bij een media-evenement van het consortium achter de zogenoemde Qi-standaard voor draadloos opladen. Deze manier van opladen, die gebruikmaakt van inductie oftewel magnetische velden, is ooit door Philips ontwikkeld. Eerder maakte batterijproducent Energizer al bekend dat de eerste Qi-telefoons in 2011 zullen uitkomen.

Het draadloos opladen met de Qi-standaard moet het probleem van het grote aantal verschillende opladers aanpakken. Vrijwel alle grote telefoonfabrikanten, zoals HTC, Nokia, Samsung en Sony Ericsson hebben meegewerkt aan de standaard.