SPAM blaast terrorist op

terrorist

terrorist Een zelfmoordterrorist van het type wat door de Russische geheime dienst als "Zwarte Weduwe" wordt aangeduid, kwam om het leven op oudejaarsavond tijdens de voorbereiding van een aanslag in centraal Moskou. De oorzaak was een onverwacht SMS-je waardoor de bom te vroeg af ging…

 

 

De onbekende vrouw hoorde vermoedelijk bij dezelfde groep die recent een aanval pleegde op de Moskouse luchthaven Domodedovo airport. Ze was kennelijk van plan om een bomgordel te laten ontploffen in een druk gebied in de omgeving van het Rode Plein, waarbij honderden slachtoffers zouden zijn gevallen. Bronnen bij de veiligheidsdienst vermoeden dat een spam bericht van haar mobiele telefoonprovider, dat een paar uur voor de geplande aanslag verstuurd werd en waarin een gelukkig nieuwjaar gewenst werd, de bomgordel liet ontploffen waarbij alleen zij om het leven kwam en niemand anders.

Volgens de Engelse krant the Telegraph was de vrouw op dat moment in haar Moskouse safe house samen met twee medeplichtigen. De medeplichtigen overleefden de ontploffing en zijn gespot terwijl ze de plek van de ontploffing ontvluchtten.

Volgens de krant gebruiken islamitische terroristen in Rusland vaak goedkope ongebruikte mobiele telefoons als ontstekingsmechanisme. Normaal gesproken blijven ze uitgeschakeld tot op het laatste moment. Maar in dit geval denken de Russische veliigheidsdiensten dat de terroristen nalatig waren en deze telefoon ingeschakeld lieten staan. Die onvoorzichtigheid van de terroristen heeft vermoedelijk heel veel levens gespaard.