Zelfbouw 4 m transverter

Transverter

Transverter Op zijn blog laat Roger G3XBM een zelfbouw 4m transverter zien. Het gaat om een QRP transverter die aangesloten wordt op een (QRP) 28 MHz transceiver. Roger gebruikt zijn Yaesu FT817 hiervoor. Zo kan hij FM, AM, SSB en digi-signalen op 70 MHz ontvangen en uitzenden.

 

 

Ondanks de beperkte output (1 Watt PEP) heeft hij onlangs zijn eerste (locale) verbinding via de transverter met G6ALB gemaakt.

Hieronder het circuit, dat een 42 MHz oscillator aan boord heeft. Verder wordt er van een NE602 osc/mixer en een 'minicircuits' SBL1 mixer gebruik gemaakt.

Roger vermeldt nog wel dat dit schema een eerste aanzet is en dat er nog genoeg te verbeteren valt. Hij gaat in ieder geval de transverter nog aan een spectrum analyser hangen om de kringen optimaal af te regelen.

Het blog van G3XBM:

http://g3xbm-qrp.blogspot.com/