FORD UK wil in 2012 DAB in alle auto’s

Ford

FordDe Britse autofabrikant Ford heeft toegezegd om tegen eind 2012 standaard DAB digitale autoradio's in al haar modellen te leveren – een jaar eerder dan de industie onderling heeft afgesproken.

 

Zoals we al eerder schreven is het streven van de Britse overheid om eind 2015 een einde te maken aan de analoge radio-uitzendingen, iets wat zelfs de Engelse Koningin nog bezig houdt .

De nieuwe Ford Focus is uitgebracht met standaard een DAB radio ingebouwd, omdat Ford er van overtuigd is dat het kopers zal verleiden die nu op hun hoede zijn vanwege de geopperde datum van 2015 voor wat betreft de beëidinging van alle FM-uitzendingen. Ford wil dit beleid nu uitbreiden.

“Dit is een brandend actueel probleem, en wij willen ons goed positioneren,’ zegt de directeur van Ford Engeland, Nigel Sharp. “Feit is dat de radio van de Focus nu voorbereid is op de toekomst, waar de radio's van onze concurrenten dat niet zijn".

“Het voornemen is om DAB in elk Ford model door te gaan voeren in de komende 18 maanden. Er zijn nog wel wat technische problemen te overwinnen, omdat bijvoorbeeld verkeersinformatie (TMS) alleen nog in FM uitgezonden wordt, maar we zijn er zeker van dat we ons doel kunnen bereiken".

Het heeft er alle schijn van dat overheden de economie proberen te stimuleren over de ruggen van de consumenten. Ook in Noorwegen wordt een plan opgesteld om in 2017 te stoppen met analoge FM, en in Nederland is het minister Maxime Verhagen die in 2017 80% dekking voor digitale radio gerealiseerd wil zien.