Update 13cm band

13cm dish

13cm dishNaar aanleiding van de kennelijke verkoop van de 13cm band in Zweden schreef ik mijn goede vriend Olof Lööf, SM2DCU een mail met de vraag hoe het nu precies zit met die consultatie in Zweden. Vanmorgen had ik al antwoord.

 

 

De consultatie zoals door het Zweedse AT voorgesteld leek veel op een geruisloze uitverkoop van de 13cm band. Olof schrijft daarover het volgende:

Hi Frank,

Our Swedish Amateur Association, SSA has sent an answer to PTS regarding our 13 cm band. We are assuming that we will have the same segment also in the future. Today we only have 100 mW power allowed without special permisson. Were hoping for the same 1 K output power on this band also.

That's all I know at the moment.

Ofwel: de Zweedse amateur organisatie heeft de consultatie van PTS (het Zweedse AT) beantwoord en "veronderstelt" dat men in de toekomst hetzelfde segment mag gebruiken. Dat mogen ze nu met 100mW zonder dat men daar een BT voor nodig heeft. Ze hopen op toestemming voor 1kW in hetzelfde segment.

Het antwoord stelt niet echt gerust. Zwakke termen als "veronderstellen" en "hopen" doen nu niet direct vermoeden dat er een krachtig protest is ingediend. We zullen de ontwikkelingen in elk geval op de voet volgen.