Aanvraagperiode verlenging commerciële radiovergunningen gestart

rijks-logo

rijks-logoDe minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft besloten de commerciële vergunningen voor zowel de FM als de middengolf, die in september 2011 aflopen, met 6 jaar te verlengen.

 

Dit onder de voorwaarde dat de vergunninghouders gaan investeren in digitale etherradio. De uitkomsten van de eerder gehouden marktconsultatie over het verlengings- en digitaliseringsbeleid voor commerciële radio versterken dit besluit.

De periode voor het aanvragen van de verlenging voor de landelijke commerciële vergunningen is van start gegaan met de op 22 maart 2011 in de Staatscourant bekend gemaakte ministeriële regelingen. Agentschap Telecom is verantwoordelijk voor de verlenging van de vergunningen.

Met de verlenging kunnen de huidige vergunninghouders zoals Radio538, Q-Music, Sky Radio, Slam!FM, Radio Veronica, 100% NL, BNR Nieuwsradio en anderen 6 jaar langer uitzenden.