Repeater-vinder voor Android telefoons

rfinder-logo

rfinder-logoJe zou bijna vergeten dat er nog meer telefoons bestaan naast de Apple iPhone. Maar ook Android is groot – misschien inmiddels wel net zo groot als Apple. Voor de Android markt is nu een app verschenen waarmee je repeaters kunt vinden binnen een door jou aangegeven radius van een eveneens op te geven locatie (of je huidige locatie).

 

 

RFinder stelt je in staat om repeaters te vinden gebaseerd op je huidige of een opgegeven locatie. Je kunt filteren op afstand (in km of mijlen) zodat je de lijst aan kunt passen op basis van je apparatuur (porto bijvoorbeeld) of locatie (stad of platteland maakt een hoop uit in bereik).

25% van de opbrengst van deze app wordt gebruikt voor sponsoring van jeugdprogramma's in amateurradio!

Repeater Finder (RFinder) maakt gebruik van een wereldwijde repeater database, inclusief IRLP en Echolink informatie. Zelfs de subaudio informatie staat erbij. De database groeit nog iedere dag.

Staan de repeaters van een bepaald land er niet op, dan kan je de lijst van repeaters opsturen naar de ontwikkelaar en krijg je 75% van je geld terug (de app kost $4,99 ofwel €3,20). Binnen 48 uur staat de lijst dan in de database. De lijst kan je sturen naar bobgw2cyk.net

De applicatie slaat op enig moment alleen informatie op over repeaters in een straal van ongeveer 125 km van je huidige locatie, om ruimte op je telefoon te sparen. De applicatie maakt gebruik van je huidige positie op basis van de zendmasten van je provider, je eventuele in de telefoon aanwezige GPS of een handmatig ingevoerde locatie (zodat je de repeaters op je vakantiebestemming of zakenreis alvast op kunt zoeken).

Op dit moment zitten de volgende landen al in de database:

Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico, Canada, Engeland, Schotland, Zweden, Norwegen en Nederland. Daarnaast staan de wereldwijde IRLP en Echolink nodes er in.

Ondersteuning geldt voor Android 1.6 en hoger!

Geplande toekomstige uitbreidingen:
————————
IRLP en Echolink Status
Integratie met Google Maps
Callsign Lookup

De app is te vinden in de Android market (zoeken op rfinder). Aangezien ik tegenwoordig over een Android (2.1) telefoon beschik, heb ik de app geprobeerd en deze werkt als een zonnetje…