Nieuwe 2m amateurradio in ISS

ISS

ISS NASA laat weten dat Catherine Coleman, KC5ZTH, (Kolonel, USAF, RET.) een nieuw Amateur Radio station in het International Space Station geïnstalleerd heeft. Het nieuwe 2m station is geplaatst in de Columbus module.

 

 

Het NASA rapport zegt:

"Cady heeft eerst de voorbereiding en vervolgens de installatie van een nieuw amateur/ham radio station in de COL (Columbus Orbital Laboratory) gedaan.

KZ5ZHT 

Later op de dag heeft Cady het geluid van de set getest door verbinding te maken met een radio amateur op de grond. De activiteiten van Cady bestonden uit allereerst het uit de opslag halen van alle benodigde hardware en dat in het COL plaatsen, en vervolgens het installeren van de VHF Ericsson Transceiver in het ER3 (EXPRESS Rack 3)."

Luister dus eens uit op 145.800. Regelmatig zijn daar signalen van het ISS te horen, waaronder schoolcontacten of SSTV uitzendingen. Of zo maar een CQ om de radio te testen…