Nederlandse Qi-inductiepads voor draadloos opladen

Het Nederlandse bedrijf Zens heeft aangekondigd dat het is begonnen met de verkoop van inductiepads, waarmee mobiele telefoons draadloos kunnen worden opgeladen. De accessoires zouden al verkrijgbaar moeten zijn.

 

 

Volgens Zens zijn de inductiepads geschikt voor telefoons en andere mobiele apparaten, waarbij een vermogen tot 5 watt geleverd kan worden. De inductiepads werken met de Qi-standaard voor draadloos opladen, waardoor elk mobiel apparaat dat geschikt is voor deze technologie met de producten van Zens kan worden opgeladen. De meeste smartphonefabrikanten hebben aangegeven achter de Qi-standaard te staan.

Er zijn twee soorten laders beschikbaar; de single-variant biedt plaats voor één mobiel apparaat, terwijl de dual-versie ruimte heeft om er twee mobiele apparaten op te plaatsen. Daarnaast heeft Zens voor de iPhone 4 een speciale lader ontwikkeld. Deze draadloze lader lijkt op een hoesje, waar de Apple-smartphone in kan worden gezet.

De inductiepads worden uitgebracht in Europa en zijn onder andere in Nederland verkrijgbaar. Prijzen maakte Zens echter niet bekend.

http://tweakers.net/nieuws/69506/fabrikanten-kondigen-producten-aan-met-standaard-draadloos-laden.html