BREAKING NEWS: Amerikaanse 70cm band gered

Een delegatie radio-amateurs uit het gebied rond het Amerikaanse Long Island / New York City heeft vanmorgen een ontmoeting gehad met congreslid Peter T. King (R-NY) om het recente wetsvoorstel HR 607 en het effect van dat voorstel op amateurradio te bespreken.

 

Waar ging het allemaal om? HR607 was een wetsvoorstel dat voorziet in een landelijk dekkend netwerk voor hulpverleners. Daarvoor zijn een aantal banden aangewezen, en om het gebrek aan inkomsten van die banden te compenseren, werd besloten een aantal andere banden te veilen – waaronder het gebied 420-450MHz en dat is de Amerikaanse 70cm band. Lees een uitgebreid verhaal daarover HIER .

Congreslid King zei dat hij begrip en waardering heeft voor het belang van de radio amateurdienst en het belang van die dienst voor de gemeenschap, en dat hij er op zou toezien dat het wetsvoorstel zodanig gewijzigd wordt dat het segment 420-450MHz uit het te veilen spectrum wordt gehaald.

De delegatie bestond uit Mike Lisenco, N2YBB, ARRL Sectie Manager voor New York City / Long Island (NLI), Peter Portanova, WB2OQQ, NLI Local Government Liaison (LGL), George Tranos, N2GA, NLI State Government Liaison (SGL), en Jim Mezey, W2KFV, NLI ARES Sectie Emergency Coordinator (SEC).

"Het congreslid ging verder met te verklaren dat het nooit zijn bedoeling was geweest om de 70cm band aan de radio amateurs te onttrekken. Hij vroeg verder om aan iedereen te laten weten dat 70cm niet in gevaar is",  zei Lisenco.

Lisenco, Mezey en Tranos spraken verder over het belang van amateur radio tijdens rampen terwijl Portanova, die tevens de lokale vertegenwoordiger is van AMSAT, het gebruik van de 70cm band door satellieten en andere amateurdiensten aanstipte.

Het congreslid stond erg open voor de groep, die hem tevens uitnodigde om een aantal velddagen in zijn district bij te komen wonen.

70cm lijkt daarmee gered voor de Amerikaanse amateurs.