Zomaar een afdelingsbijeenkomst

PI4RAZ

PI4RAZ We naderen al weer aardig de zomer. Voordeel is dat we dan weer lekker buiten kunnen zitten bij ons clubhuis dat we delen met de Midgetgolf Zoetermeer. Om eens te laten zien wat je nou zoal mist als je niet af en toe eens langs komt, bij deze een impressie van de bijeenkomst van de Radio Amateurs Zoetermeer op 25 mei 2011.

 

Allereerst maar eens wat knutselwerk aan onze recent geplaatste antenne gedaan. Niet dat-ie stuk was. Maar onder de krachten van de antennedraad begonnen de plastic afvoerbuizen die tot steun dienen een beetje door te buigen. De oplossing: een bezemsteel erin, en een dop erop om de boel waterdicht te maken. Dat hielp. Een beetje. Nu stonden de steunen niet gebogen krom, maar kaarsrecht krom. Dus werden er wat tuidraden aan vastgemaakt om de zaak weer strak te trekken:

tuidraden spannen

 

Met gezamelijke inspanning was dat snel gebeurd. En nu staat de antenne er weer strak bij. Dat kwam goed van pas, want Mans PA2HGJ had een verzameling oude radio's meegenomen voor de gelegenheid waarmee naar hartelust gespeeld kon worden:

marconi

 

marconi2

 

Marconi3

 

Eddystone

 

Eddystone2

 

rx-en

 

Spelen...

 

Zo zie je maar, er is altijd wat te beleven. Dus kom volgende keer ook (weer) eens kijken!