Test draadloos internet via voormalige TV-frequenties

old-tv

old-tv Microsoft gaat in Groot-Brittannië een test uitvoeren waarbij ongebruikte televisiefrequenties  gebruikt worden om draadloos internet te ondersteunen.

 

 

Microsoft werkt samen met de BBC, British Sky Broadcasting en BT. Ongebruikte TV-frequenties zullen worden ingezet om ‘super WIFI’ aan te kunnen bieden. Dit zou nodig zijn in verband met het toenemende internetverkeer via smartphones.

“De open gedeeltes op het TV-netwerk hebben geweldige potentie om meer mensen op meer plekken sneller mobiel internet aan te kunnen bieden”, denkt Dan Reed, topman bij Microsoft. Het 300 tot 400 MHz ongebruikte spectrum zou perfect zijn voor het doorgeven van draadloos internet omdat het onder meer langeafstandsverkeer mogelijk maakt.

Microsoft berekende vorig jaar dat het gebruik van ongebruikte TV-frequenties 3,9 tot 7,3 miljard dollar economische waarde per jaar kan opleveren. De Britse telecomwaakhond opende eind 2008 het TV-netwerk zodat ongebruikte frequenties voor andere doeleinden, zoals mobiel internet, ingezet konden worden.