Help, mijn man heeft een hobby!

auto

auto Het heeft mij altijd al verbaasd dat er nog nooit een radio-amateur in dat programma is opgedoken, maar kennelijk doen radio-amateurs het nog niet zo slecht in het familieleven. Maar als er al een kantidaat is voor dat programma, dan is het wel N0PQV, Terrence Dean Hill, een Amerikaanse radio-amateur die de passagierskant van zijn auto opgeofferd heeft voor een indrukwekkende stapel transceivers!

 

 

Terry gaf als verklaring dat hij de voorkeur geeft aan "mono band" transceivers (transceivers die maar op één band kunnen werken) boven multi-band transceivers die een veel groter deel van het radio spectrum bestrijken. Volgens Terry zorgt dat voor redundancy, waardoor hij op ander banden nog kan werken als één radio de geest geeft. Daarnaast lijken mono band transceivers efficiënter, en genereren ze minder interne rommel en elektrische problemen dan hun multi-band broertjes. Dat is uiteraard een persoonlijke opvatting, maar het is wel de meest indrukwekkende stapel radio's die ik ooit heb gezien in een auto!

Bekijk maar eens deze stapel radio's in één auto!