Commodore 64 met dual core processor

C64 Wie herinnert zich de "good old" Commodore 64 nog? De in 1982 geïntroduceerde computer werd een van de best verkopende computers ooit. Bedenk daarbij dat 64 staat voor 64 kilobytes geheugen (ja, u leest het goed: vier-en-zestig KILO-bytes). Voor mensen die graag 'terug in de tijd' gaan, is er sinds april een moderne PC te koop, die er uit ziet als de klassieke Commodore 64.

 

 

Lees verder “Commodore 64 met dual core processor”

Wat betekent UP

up ST0R – Zuid-Soedan – is momenteel in de lucht. Een nieuw DXCC-land, dus interessant voor de DX-jagers om te werken. En dat is te merken. Ik heb een paar keer geluisterd om te kijken of ik dat land ergens kan werken, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de condities, maar wat me voornamelijk opgevallen is, is het gebrek aan hamspirit en de korte lontjes. Of is het gewoon gebrek aan operating practice?

 

 

Lees verder “Wat betekent UP”

Help, mijn man heeft een hobby!

auto Het heeft mij altijd al verbaasd dat er nog nooit een radio-amateur in dat programma is opgedoken, maar kennelijk doen radio-amateurs het nog niet zo slecht in het familieleven. Maar als er al een kantidaat is voor dat programma, dan is het wel N0PQV, Terrence Dean Hill, een Amerikaanse radio-amateur die de passagierskant van zijn auto opgeofferd heeft voor een indrukwekkende stapel transceivers!

 

 

Lees verder “Help, mijn man heeft een hobby!”

EM Energy harvesting

HarvestWij bevinden ons allemaal continu in een veld van elektromagnetische energie die wordt geproduceerd door radio-, TV- en GSM-zenders. Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology zijn er in geslaagd om deze alom aanwezige energie effectief af te tappen en te gebruiken voor bijvoorbeeld draadloze sensornetwerken.

 

 

Lees verder “EM Energy harvesting”