Ford schrapt CD-spelers uit de productie

T-ford

T-ford Noem het een verschijnsel van deze tijd: volgens diverse nieuwsbronnen gaat de Ford Motor Company CD spelers schrappen uit haar Amerikaanse modellen, om deze te vervangen door USB aansluitingen voor iPods en andere digitale muziekspelers.

 

 

Ford zegt dat al haar nieuwe auto´s voorzien gaan worden van een "computer hub", waarbij bestuurders de mogelijkheid hebben om hun muziekbibliotheken via het internet te benaderen. Op welke manier deze hubs dat gaan doen (WiFi of mobiele dataverbindingen – dat laatste als meest waarschijnlijke) is nog niet duidelijk.

In Amerika is de dekking van radiozenders natuurlijk wel iets anders dan in Europa, waar landelijk dekkende netwerken eerder regel dan uitzondering zijn, en waarbij technieken als EON ervoor zorgen dat je niet eens merkt dat je van steunzender naar steunzender rijdt. Dat daar de nadruk gelegd wordt op "eigen" muziekspelers in de auto is niet meer dan logisch. Maar het benaderen van je eigen muziekbibliotheek via internet is gebonden aan een of andere vorm van dataverbinding – en ook die vertoont in de US aardige witte vlekken. In dat geval kan je natuurlijk altijd terugvallen op je USB-stick of MP3-speler natuurlijk…