punten-station opgespoord door internationale samenwerking

dumbass

dumbassEen niet met name genoemde radioamateur uit Noord-Californië, die per ongeluk zijn toetsenbord tegen zijn keyer duwde, zit zich nu een partijtje dood te schamen. Zijn "ongelukje" produceerde een stroom punten met een snelheid van 25 woorden per minuut, en was een week lang over de hele wereld te horen.

 

 

 

Het signaal veroorzaakte wat je rustig een klein internationaal incident zou mogen noemen. Feitelijk veroorzaakte het een wereldwijde inspanning, dat begon met stations in Regio 3 en uiteindelijk via het Intruder Watch programma met stations in Regio 1. Tevens leidde het tot diverse posts op het DX Cluster en in Yahoo groepen wat er uiteindelijk toe leidde dat de Amerikaanse amateurvereniging ARRL contact opnam met de betreffende amateur met het verzoek zijn station te checken.

De eerste rapporten kwamen uit Nieuw Zeeland waar de radioamateurgemeenschap het signaal hoorde en vervolgens alarm sloeg. Daarna werden amateurs in Europa, de Verenigde Staten, Afrika en Australië gemobiliseerd. Het resultaat was een goed gecoördineerde HF vossenjacht die leidde tot een nauwkeurige driehoeksmeting met als snijpunt het westen van de Verenigde Staten, en uiteindelijk de voordeur van de betreffende amateur waar de eindeloze stroom punten vandaan kwam. Nadat de amateur op zijn "oepsje" gewezen was, verdween het signaal al snel uit de lucht…