Heathkit gaat weer kits maken

heathkit

heathkit Via een berichtje op hun website laat Heathkit weten dat de eerbiedwaardige voormalig fabrikant van kits, zeer bekend bij alle amateurs vanaf een bepaalde leeftijd, eind augustus weer op de markt komt met kits (bouwpakketten, voor de taalpuristen onder ons).

 

 

In grote lijnen staat er in het bericht op de website : “Heathkit begint met een nieuwe lijn producten voor huis-tuin-en keuken toepassingen. De eerste kit wordt een parkeerhulp (Garage Parking Assistant, GPA). Met deze parkeerhulp bouw je je eigen systeem dat met behulp van ultrasone geluidsgolven assisteert bij het parkeren in je garage. Via LEDs die aan de muur gemonteerd zijn, geeft het systeem aan de bestuurder aan wanneer de auto perfect op zijn plaats staat.

“De GPA-100 kit bestaat uit twee hoofdbestanddelen — het LED Display in bouwpakketvorm en de voorgemonteerde ultrasone plaatsbepalingsmodule. In de kit zit alles wat je nodig hebt om de schakeling te bouwen, op een soldeerbout en gereedschap na."

“Het volgende bouwpakket wat beschikbaar zal komen is een Draadloze Zwembad Monitor en er zullen nog veel leuke bouwpakketten volgen. Heathkit wil weer verder gaan met haar klanten interessante, unieke Heathkit producten aan te bieden. Heathkit wil graag weten in wat voor bouwpakketten haar klanten geïnteresseerd zijn. Bouwers kunnen hun suggesties achterlaten via de website door gebruik te maken van de Contact Us email.”

Hoewel er geen enkele aanwijzing is dat Heathkit Educational Systems van plan is om weer de Amateur Radio markt op te gaan, zoekt het bedrijf, dat in St Joseph, Michigan gevestigd is, dus wel aktief naar suggesties voor bouwpakketten.

Na tientallen jaren succesvol geweest te zijn in het fabriceren van bouwpakketten, stopte Heathkit daarmee in 1992. Heath verkocht Amateur Radio apparatuur, eerst alleen als bouwpakket, maar later had het haar eigen lijn non-kit producten, van 1954 tot 1992. Het bedrijf is al een paar keer doorverkocht sinds het in 1912 opgericht werd als luchtvaartbedrijf.

Voor degenen die de leeftijd nog niet hebben om te weten wat Heathkit allemaal betekend heeft voor de amateurwereld is HIER een link naar het virtuele Heathkit museum.