Slowakije krijgt 60m

slovakia flag

slovakia flag Dezo, OM5NA laat weten dat er een nieuwe toewijzing is voor Slowakije in de 60m band. Na diverse verzoeken en onderhandelingen met het Telecommunicatie instituut in Slowakije mogen OM stations eindelijk in de 60m band werken tot aan 5410kHz.

 

 

Volgens de berichten mag de hele band van 5258.5 – 5410.0 kHz op secondaire basis voor experimentele doeleinden gebruikt worden in Slowakije. Het maximale vermogen is 100 W ERP en de vergunningen zijn een jaar geldig, evenals in OK land.

Indien er een conflict optreedt met een primaire gebruiker, dient de machtiginghouder effectieve maatregelen te nemen om de storing te stoppen. Contesten zijn niet toegestaan op de 60m band. De operator dient na elke uitzending (als in: doorgang? – red) de roepnaam te geven.

Er valt dus weer meer te beleven in de 60m/5MHz band. Kijk ook eens op de 60m website .