Weer problemen C2000

c2000

c2000 De hulpdiensten in het midden en noorden van Limburg hebben in de nacht van maandag op dinsdag 2,5 uur lang met een storing in het C2000-netwerk te kampen gehad. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer dinsdagochtend. De storing begon om 2.30 uur tijdens een hevig onweer.

Update 24/8 Artikel telegraaf

 

Brandweerkorpsen uit de regio werden uit voorzorg naar de kazerne geroepen, omdat er niet meer via het systeem kon worden gecommuniceerd. De politie haalde de oude mobilofoons van stal. Voor zover bekend hebben zich tijdens de storing geen problemen voorgedaan.

Normaal zijn alleen de grote brandweerkazernes bemenst, maar wegens de storing werd voor kleinere kazernes ook een ploeg opgeroepen. Bij calamiteiten zouden meer medewerkers van hulpdiensten telefonisch worden gealarmeerd, aldus de woordvoerder van de brandweer. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Het communicatiesysteem C2000 lag regelmatig onder vuur, omdat het haperde bij grote incidenten als de crash van een toestel van Turkish Airlines op Schiphol en de aanslag in Apeldoorn tijdens Koninginnedag 2009. In veel gevallen was het netwerk overbelast. Inmiddels zijn nieuwe zendmasten in gebruik genomen om dergelijke problemen te voorkomen.

Zie ook de eerdere berichtgeving over C2000 hier , hier en hier . Oh ja, en hier , hier en hier . En tenslotte hier nog eentje. De vraag rijst natuurlijk wat de politie gaat doen als de oude mobilofoons afgedankt zijn… Een geel stickertje op de C2000 portofoons plakken en deze naar elkaar toe gooien om berichten uit te wisselen? Het systeem kampte begin augustus ook al met een storing waardoor het uren achtereen uit de lucht was. Een ramp waarbij de communicatie volledig faalt lijkt zo een kwestie van tijd. Een zorgelijke ontwikkeling.

televaagc2000