Ierse hams mogen met 1500 watt HF contesten

Ireland

Ireland Het Ierse AT, ComReg, geeft de Echo India amateurs toestemming om voortaan met 1500 watt aan de contesten mee te doen. De Ierse amateur vereniging, Irish Radio Transmitters Society heeft een paar maanden geleden al aangekondigd dat er een akkoord hieromtrent op handen was.

 

 

Het zou gaan om een selectie van HF contesten, maar nu blijkt dat het niet alleen gaat om de belangrijkste contesten op HF,maar ook voor contesten in de VHF en UHF banden. Naast de 1500 watt op HF mag er nu ook 1000 Watt op 2 meter en 70 cm worden ingezet. De lijst van contesten waarbij dit mag , komt grotendeels overeen met de lijst van contesten waarin de Britse amateurs met speciale calls mogen werken, en daar worden mogelijk in de toekomst nog een aantal contesten worden toegevoegd. De Ieren mogen de extra power inzetten op 160 tot en met de 4 meter band, maar zeer opmerkelijk, niet op 10 meter.