QRZ creëert forum voor Home Brew spullen

qrzlogo

qrzlogoNog meer QRZ nieuws: QRZ.com heeft het nieuwe Swapmeet Forum aangekondigd, dat met de naam Ham Made Gear helemaal gericht is op de verkoop van zelfgemaakte amateurspullen. Volgens eigenaar Fred Lloyd, AA7BQ, is deze nieuwe service van QRZ bedoeld om in de geest van de amateurwaarden en -normen kleine ondernemingen die door mede-amateurs zijn opgezet, te ondersteunen.

 

Dit forum is speciaal aangemaakt voor amateurs die zelf spullen maken en dat willen verkopen aan andere amateurs. AA7BQ legt uit dat voorheen QRZ dit soort postings niet toestond omdat het "te commercieel" zou zijn. Dit nieuwe forum lost dat probleem op door semi-commerciële, part-time, of hobbyist-type verkopers in staat te stellen hun producten te publiceren, promoten en/of te verkopen via QRZ. De service kost niets, en elke amateur kan er gebruik van maken zolang hij/zij de aangeboden apparatuur maar zelf maakt. Lloyd stelt nog eens nadrukkelijk dat QRZ absoluut geen wederverkopers zal toestaan in dit forum. Alle aangeboden producten moeten gemaakt zijn door de aanbieder, die ook nog eens een amateur moet zijn waarvan de roepnaam opgenomen is in de QRZ.com call database.