IARU Regio 1 introduceert jeugdcoördinator

PA2LS

PA2LSIARU Region 1 introduceert Lisa PA2LS als de nieuwe jeugdcoördinator voor Europa en Afrika. Naast de voorzitter van de IARU Regio 1 (Hans Blondeel Timmerman PB2T) is nu dus ook de jeugdcoördinator een Nederlander. En daar mogen we best een beetje trots op zijn.

 

 

 

OD5TE schrijft daarover op de Regio 1 website:

Lisa PA2LS, momenteel 21 jaar, kreeg haar licentie toen ze 13 was. Ze kreeg de novice call PD2LLS. In 2009 behaalde ze de F-licentie.

In de zomer van 2010 ging Lisa naar Roemenië als leidster van het Nederlandse team om deel te nemen aan het Youngsters On the Air event. Met een groep van 40 jongeren, waarvan de meesten radio amateur waren, nam ze deel aan verschillende radio activiteiten onder de roepnamen YO0YOA en YO0TSL.

In 2010 activeerde ze samen met haar vader PE1KL de Morokulien als LG5LG en SJ9WL, op de grens van Noorwegen en Zweden. In April/Mei 2011 gingen ze samen op dxpeditie naar Ghana. Lisa’s Ghanese call is 9G5LL.

Lisa is actief tijdens contesten en andere events zoals JOTA, clubstation velddagen en in contest teams. Daarnaast speelt ze ook nog piano en een band waarmee ze af en toe optreedt.

Met haar ervaring en wat ze van andere jonge amateurs gehoord heeft, mikt Lisa erop om de jeugd in IARU Regio 1 actiever te krijgen. Uiteindelijk is de opzet om het aantal jonge radio amateurs te vergroten.

IARU Regio 1
http://www.iaru-r1.org/