2 transistor 10m CW transceiver

10mtrx

10mtrxMet de huidige condities op 10m is niet veel nodig om een QSO te realiseren. Roger, G3XBM, heeft een CW zendontvangertje gebouwd voor 28.060 MHz. Hij heeft het apparaatje XBM10-2 gedoopt en er zijn inmiddels al wat QSO's mee gemaakt.

 

 

 

In het circuit zijn 2 stuks 2N3904 transistors gebruikt. Het uitgangsvermogen wordt op 60 mW geschat. Er wordt geluisterd met een oortelefoontje.

Inmiddels is de schakeling in een diecast box ondergebracht.

Dat de schakeling goed werkt bewijst het rapport uit Sicilie; IT9QAU gaf Roger een RST van 439.
Het apparaatje schijnt wel last te hebben van " chirp". Natuurlijk valt er veel te verbeteren (toevoegen van filters e.d.) maar Roger vindt het een uitdaging om met zo min mogelijk componenten toch een verbinding te kunnen maken.