Singapor stopt met DAB uitzendingen

dab logo

DAB logoVolgende maand stoppen de digitale radiostations in Singapore met het uitzenden van “CD-kwaliteit” muziek via de ether als gevolg van het feit dat MediaCorp de stekker trekt uit de eens zo veelbelovende digital audio broadcasting (DAB) techniek.

 

 

Het omroepbedrijf zegt dat de effectiviteit en het bereik van DAB, dat de veelbelovende opvolger van FM radio had moeten worden met hogere kwaliteit digitale audio, in de loop van de tijd afgenomen is. Dit is nog duidelijker geworden met de opkomst en populariteit van online streaming en apps voor de mobiele telefoon, aldus een vandaag uitgegeven verklaring van het bedrijf.

Het bedrijf verduidelijkt nog verder: “Sinds de lacering van de dienst ongeveer 12 jaar geleden is de groei van het aantal luisteraars naar MediaCorp’s DAB programma's gestagneerd. Aan de andere kant laat de snelle groei van het aantal luisteraars via onze online streaming dienst en via de mobiele telefoon app MeRadio zien dat deze platformen onze luisteraars effectiever bedienen dan het DAB platform.”

Begin van het einde van DAB? De vraag is of landen als Nederland en Engeland zullen volharden in hun plannen om DAB door te zetten als de consument feitelijk een andere keuze heeft gemaakt.