Douane zet analoge ATEX-portofoons naast C2000-netwerk

C2000

c2000De Nederlandse Douane heeft gekozen voor de aanschaf van analoge ATEX portofoons van 2WAY. Hoewel de Douane is aangesloten op het C2000 netwerk, hebben de visitatieploegen van de Douane tijdens het controleren van binnenkomende schepen meestal geen bereik.

 

 

Zij inspecteren de lading en doorzoeken alle hoeken en gaten op het schip. Van indoorcoverage en aansluiting op het C2000 netwerk is dan geen sprake. Om de veiligheid voor de medewerkers te kunnen garanderen adviseerde 2WAY de inzet van analoge portofoons, zodat men toch van elkaar weet wie waar zit en er direct hulp geboden kan worden wanneer dit nodig is.

De keuze voor analoge portofoons in ATEX uitvoering kwam tot stand doordat er aan boord veel ruimten zijn die langdurig afgesloten zijn geweest. Doordat niet bekend is welke goederen hierin opgeslagen waren, kunnen er chemische of explosiegevaarlijke gassen aanwezig zijn. Na Amsterdam, Rotterdam en Vlissingen zullen naar verwachting ook de visitatieploegen in Groningen met analoge ATEX portofoons worden uitgerust.