4G storing: 1 miljoen huishoudens hebben filter nodig

tv

tvBBC News meldt dat bijna een miljoen Engelse huishoudens straks een filter moeten installeren om televisiestoring door mobiele apparaten die met de 4G standaard werken, te voorkomen – en dat gaat zo'n £108 miljoen (ca. €125 miljoen)  kosten.

 

 

Een kleiner aantal huishoudens – ongeveer 10.000 – zullen op kabel- of satelliet-TV over moeten stappen om een fatsoenlijk beeld te krijgen.

Huishoudens die geen kabel- of satelliet-TV kunnen installeren, zullen elk maximaal £10.000 (ca. €12.000) ontvangen om "een oplossing te vinden".

Wie gaat dat betalen? De partij die eind dit jaar de veiling van een stuk spectrum wint…

Momenteel vinden onderzoeken plaats hoe dat spectrum – dat nu nog door analoge TV gebruikt wordt – aan providers van mobiele telefonie aangeboden zal worden zodra de band vrij komt als gevolg van het omschakelen naar digitale TV.

Dat spectrum is heel belangrijk voor aanbieders van mobiele telefonie voor het faciliteren van mobiele diensten van de volgende generatie.

Degene(n) die te veiling wint, zullen verplicht worden de kosten op zich te nemen die nodig zijn om er voor te zorgen dat kijkers naar digital terrestrial television (DTT) geen last krijgen van de veranderingen.

Het hele verhaal van de BBC is te lezen op:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-17125468