Ofcom reageert op 5MHz voorstel

ofcom logo

ofcom logo Naar aanleiding van voorstellen die de Engelse amateurvereniging RSGB indiende bij hun agentschap, Ofcom, gericht op het harmoniseren van de 5 MHz band met andere landen, heeft de RSGB nu een aanbod van de primaire gebruiker ontvangen. En dat is in Engeland het ministerie van defensie.

 

 

Dat ministerie was niet in staat om aan het verzoek tegemoet te komen om toegang over een aaneengesloten frequentiegebied te realiseren, dus een band, maar heeft een aantal kleine frequentieblokken voorgesteld, waarbinnen alle huidige 3kHz brede kanalen vallen.

Het aanbod is nogal complex en de RSGB stelt zich op het standpunt dat advies ingewonnen dient te worden van alle leden en niet-leden uit de Engelse amateurgemeenschap over hoe nu te reageren. Daarnaast wordt een “Litmus Test” discussie gehouden op 1 maart, met de titel “New 5 MHz NoV proposals”. (NoV is vergelijkbaar met een Bijzondere Toestemming, net zoals toen voor onze 500kHz het geval was).

Het document met de nieuwe voorstellen is HIER in te zien. Interessant voorschot op de WRC15, waar 5MHz op de agenda komt te staan.