Borrelronde te beluisteren via PI3RAZ

Repeater

RepeaterDe Haagse Borrelronde zal binnenkort te beluisteren zijn via de Zoetermeerse repeater PI3RAZ. Door het aanscherpen van het beleid door het AT jegens bemande repeaters, mocht de Delftse repeater niet meer gebruikt worden voor het doorgeven van de uitzendingen. Daarna is de borrelronde verhuisd naar 144,700MHz.

 

 

 

Maar daar werd men geconfronteerd met het probleem dat men de netleider wel hoort, maar dat de veel zwakkere inmeldende stations niet meer gehoord worden! En dat komt de ronde natuurlijk niet ten goede.

Na overleg tussen netleider Jos PA1JOS en repeaterbeheerder Paul PA3DFR is afgesproken dat de Zoetermeerse repeater voortaan gebruikt mag worden voor het relayeren van de Haagse Borrelronde. Eerste paasdag is ronde 393 nog simplex op 144,700MHz te horen geweest, en op maandag 9 april zal rond 16.30 de eerste testuitzending via PI3RAZ plaatsvinden.

Voordeel is dat de Zoetermeerse repeater een livestream heeft die via het internet te beluisteren is, wat voor SWLers en/of luisteraars buiten de regio de mogelijkheid biedt om de uitzendingen zonder storing te volgen. Dus: voortaan op zondag de Haagse Borrelronde op 145.750MHz.