Snelste real-time oscilloscoop

fastscope

fastscopeAgilent Technologies introduceert een nieuwe serie oscilloscopen waarvan het topmodel een echte analoge bandbreedte van 63 GHz ( -3 dB) heeft, en daarmee de tot nu toe snelste real-time oscilloscoop is.

 

 

 

Met deze oscilloscoop kunnen stijgtijden van minder dan 7 picoseconden worden weergegeven waardoor deze onder andere kan worden ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe transmissietechnieken. De andere (minder snelle) modellen uit de nieuwe serie kunnen indien gewenst naar een hogere snelheid worden geüpgraded.

De Infiniium 90000 Q oscilloscopen worden geleverd in tien vierkanaals uitvoeringen met snelheden van 20 GHz tot 63 GHz. Het topmodel heeft een bandbreedte van 63 GHz op twee kanalen en 33 GHz op vier kanalen. De grote bandbreedte wordt onder andere bereikt door toepassing van een snel indiumfosfide halfgeleiderproces in de actieve probes. Deze kunnen  met behulp van geavanceerde software individueel op de grootste bandbreedte worden afgeregeld. Het ruisniveau is 4,4 mV bij 50 mV/div en 63 GHz. De ondergrens voor jittermetingen is 75 femtoseconden. De oscilloscopen kunnen aan elkaar worden gekoppeld om zo een een meetsysteem met bijvoorbeeld 40 kanalen te vormen.

De nieuwe oscilloscopen zijn vanaf  juli 2012 leverbaar. Het topmodel kost US$ 436.000