LA1KHA PP3 uitdaging

sota logo

sota logoEen van de meest toonaangevende SOTA activators in Noorwegen is Kjell LA1KHA.  Kjell heeft bergtoppen geactiveerd in Duitsland, Tjechië, Engeland, Wales, Schotland, Zweden en Denemarken en uiteraard ook in Noorwegen.

 

 

 

Maar op met een standaard setje en een forse accu de berg opklimmen was Kjell op een gegeven moment wel uitgekeken. Daarom introduceerde hij de uitdaging waarbij het de bedoeling is om te zien wie er zoveel mogelijk verbindingen kan maken vanaf een SOTA bergtop op één enkele 9V PP3 blokbatterij. 

Deze uitdaging is met groot enthousiame opgepakt door diverse bekende SOTA activators, en sommige resultaten waren zeer uitzonderlijk.

Bovenaan de lijst staat Kjell zelf, met 569 QSOs op een enkele 9V batterij aan een Rockmite setje.  Richard Newstead G3CWI zit hem dicht op de hielen, met tot nu toe 461 QSOs op een Energizer Hi-Tech 9V batterij, aangesloten op een homebrew 100mW setje dat speciaal voor deze uitdaging gebouwd is. 

Door de bouwer is het setje de "Top Gun Special" genoemd, waarschijnlijk als eerbetoon aan zijn favoriete lokale bergtop – Gun G/SP-013!  Hij heeft die berg 42 keer geactiveerd, en 17 DXCCs gewerkt.

Op de foto is zijn set te zien zoals deze er in de ontwikkelfase uitzag. Ondanks intensief speurwerk kon ik er geen schema van vinden.

Top Gun

Voor meer informatie over Summits on the Air, kijk op http://www.sota.org.uk