VIA introduceert 49 dollar kostende Android-pc

Chipfabrikant VIA heeft de APC 8750 aangekondigd, een op Android draaiende mini-pc die voorzien is van een 800MHz ARM-soc en in staat zou zijn om 720p-video's af te spelen. De APC 8750 krijgt een prijskaartje van slechts 49 dollar.

 

 

 

Lees “VIA introduceert 49 dollar kostende Android-pc” verder

Radio-amateurisme in Tunesië

arat logoChef der Tunesische radio-amateurs in de mail. Kennelijk via Google stuitte hij op een artikeltje op deze website waarin gewag werd gemaakt van een verbeterde situatie voor amateurs in Tunesië. Alleen al het noemen van A.R.A.T. en DL1DBF in dezelfde alinea zorgde al voor een rode waas voor ogen bij de beste man. Politiek en radio-amateurisme, het is een huwelijk dat tot mislukken gedoemd is.

 

 

 

Lees “Radio-amateurisme in Tunesië” verder

Besluit BIPT frequenties en vermogens

bipt logoRecent is het besluit van de raad van BIPT betreffende de frequenties, vermogens en transmissiemodi die mogen worden gebruikt door de radioamateur gepubliceerd. Hierbij zijn grotendeels de wijzigingen voorgesteld door de UBA opgenomen, met een bijkomende uitbreiding voor de ON3's in het CW bereik (en dus voor onze N-machtiging in België!)

 

 

 

Lees “Besluit BIPT frequenties en vermogens” verder

Virgin gaat bellen en sms’en in vliegtuig aanbieden

virginLuchtvaartmaatschappij Virgin gaat het mogelijk maken voor passagiers om met hun eigen toestel te bellen en te sms'en in het vliegtuig. Het bedrijf heeft het op sommige vluchten al mogelijk gemaakt om gebruik te maken van internet via wifi.

 

 

 

Lees “Virgin gaat bellen en sms’en in vliegtuig aanbieden” verder