100 geheugenknoppen voor PowerSDR

Andrew Barron ZL3DW heeft de release van het programmaatje FlexButtons aangekondigd, als z.g. donationware software (dus geschonken aan de mensheid om niet). Het programma voegt geheugenknoppen toe aan PowerSDR (Flex SDR Radio's) en een geïntegreerde CAT interface voor de MixW digi-mode software.

 

Hij maakte FlexButtons voor twee redenen. Allereerst was hij gefrustreerd over de geheugenfunctie in PowerSDR (TM). Hij wilde een snelle en makkelijke manier om de huidige frequentie en andere parameters op te slaan en weer terug te halen door op een knop te drukken in plaats van door pagina's menu's heen te bladeren. FlexButtons werkt zo ongeveer als de knoppen op je autoradio: druk eenvoudigweg op ‘Save’ en kies de knop waaronder je de informatie wilt opslaan.

Daarnaast wilde hij zijn Flex radio met digimode software gebruiken, in zijn geval MixW(TM). Het probleem is dan, dat als je maar één monitor gebruikt, het Digimode scherm over PowerSDR(TM) heen ligt en verdwijnt als je een filter setting of andere instelling van de Flex radio aanpast.

Met FlexButtons kan je PowerSDR(TM) geminimaliseerd draaien en toch de dingen bedienen die je wil, zoals; mode, mute, VAC, en de filter breedte.

Sla je je favoriete digimode frequenties op onder de geheugenknoppen, dan kan je eenvoudig schakelen tussen banden en bandsegmenten.

Tegenwoordig heeft hij twee monitors en draait hij gewoonlijk PowerSDR(TM) op het ene scherm en MixW op de hoofdmonitor, met FlexButtons als een soort tool bar onder aan het scherm.

FlexButtons komt met volledige help en installatie bestanden zonder wijzigingen aan te brengen aan de Windows registry.

FlexButtons v1.0 Beta is gratis te verkrijgen bij de auteur: zijn email staat op QRZ.com onder ZL3DW.