Brunei gaat optreden tegen piraten

Brunei

BruneiDe overheid in Brunei heeft aangekondigd hard te gaan optreden tegen iedereen die zonder toestemming van die overheid gebruikt maakt van amateur radio apparatuur.

 

 

 

Inwoners van Brunei die veroordeeld worden voor het illegale gebruik van amateur radio apparatuur zonder machtiging afgegeven door de Authority for Info-communications Technology Industry of Brunei Darussalam (AITI) kunnen een maximale boete tegemoet zien van 10.000 Brunei dollars, maximaal 3 jaar gevangenisstraf, of beide.

Deze nieuwe anti-piraten campagne lijkt primair gericht op ongelicenseerden die mobiele apparatuur in de VHF en UHF amateur banden gebruiken.

De AITI (de Brunei uitvoering van het AT) kondigde de eerste van een aantal gerichte acties aan welke in samenwerking met de politie uitvoerd zullen worden en gericht zijn op het terugdringen van het illegale gebruik van radio apparatuur.

Voor deze acties zijn zestien agenten vrijgemaakt, plus nog eens zeven medewerkers van het AITI. Zorg dus dat je je machtiging bij je hebt als je naar Brunei op vakantie wil met je set.