Zoetermeer Award

Award

AwardWe brengen het maar weer eens onder de aandacht, want sinds de festiviteiten rond 1000 jaar Zoetermeer is het een beetje stil geworden: er bestaat nog steeds zoiets als het Zoetermeer Award. En dat is de moeite waard om in je bezit te hebben. Daarom nog maar eens wat aandacht voor dit fraaie award.

 

 

Het award bestaat al heel lang, ook van vóór Zoetermeer 1000 jaar, maar tijdens die laatste festiviteit is de belangstelling voor het award weer aangewakkerd. Niet in de laatste plaats omdat de eerste awards mede ondertekend werden door Jan Waaijer, destijds de burgemeester van Zoetermeer (nog steeds tijdens dit schrijven, maar niet lang meer).

Wat moet je er voor doen? Als je in Nederland woont, 15 punten verzamelen. Daarbij telt het clubstation PI4RAZ voor 5 punten, en aangezien we op de clubavonden tegenwoordig meestal wel weer QRV zijn sinds we een antenne op het clubhuis hebben staan, is er een beste kans dat je ons die avonden treft ergens in de 40m band.

Overige Zoetermeerse stations tellen voor 2 punten. Dus met het clubstation heb je nog 5 Zoetermeerders nodig, of anders moet je er 8 gesproken hebben. Met alle activiteiten in de club moet je die wel kunnen vinden.

Een paar tips: Roep eens 's-avonds op 70.450 in FM als je daar uit kunt komen. Daar tref je vaak al een groot aantal Zoetermeerse stations, zoals PA2RDK, PA2RF, PA3DFR, PA3CNO, PA4JB, PA7RJ, PE0MGB en PE1DWA, om er een paar te noemen. PA4JB en PD0JNG (Welkom terug Wim!) vind je meestal in PSK mode. En PA0GJH, PA3GHJ, PA3HK en PA3CNO kan je zomaar ergens in CW treffen, bijvoorbeeld rond 3575kHz.

Repeaterverbindingen tellen uiteraard niet. Skeds mogen, dus als je een verbinding wil maken, mail eens een amateur! Informatie over hoe je het award aan kunt vragen, vind je op de speciale Award pagina, als onderste knopje onder de rubriek Ham Info in de menubalk aan de linkerzijde van deze website. Dus probeer het eens!