Radio amateur voorspelt aardbevingen

earthquake

earthquakeWaar radio al niet goed voor is. Zijn handicap belemmert deze radio amateur niet in het maken van berekeningen en voorspellingen met betrekking tot aardbevingen, en dat met een redelijke nauwkeurigheid. De wetenschappers van het Premier Centre for Earth Science Studies zijn enthousiast.

 

 

Sreemurukan Anthikkad, een 48-jaar oude amateur die vanav zijn middel verlamd is als het gevolg van polio in zijn jeugd, maakt voorspellingen met een nauwkeurigheid van ca. 50%, volgens wetenschappers van het CESS, waaronder Dr. John Mathai.

“Sreemurukan tipt ons als er ongewone veranderingen plaatsvinden in de propagatie van radiogolven terwijl hij in de lucht is. Volgens hem is dat een indicatie voor een aankomende aarbeving. Hij deed dit de afgelopen maanden steeds een dag voor dat een aardbeving plaatsvondt”, zegt Dr. John Mathai.

In Sreemurukan’s eigen woorden: “Het is het gevolg van de interesse die ik de afgelopen tien jaar ontwikkeld heb. Naast het monitoren van de amateurfrequenties voor het voorspellen van een mogelijke aardbeving, let ik ook op afwijkingen in de temperatuur, de vochtigheid en het gedrag van dieren.”

Sreemurukan verdient zijn geld als baasje van een small scale industrial (SSI) unit in Anthikkad, die omvormers en UPS-en in elkaar zet. In het totaal heeft hij 4 mensen aan het werk.

Hij zegt dat hij de recente kleinere aardbevingen in Thrissur, Idukki en zelfs Myanmar voorspeld heeft. “Die van afgelopen zondag had ik voorspeld, maar ik dacht dat die in Thiruvananthapuram zou plaatsvinden, maar dat werd Kollam. Ik hou de aarbevingen op de Indiase plaat in de gaten”, zegt hij.

Dr. John Mathai, die Sreemurukan opgezocht heeft, zegt dat de man een hoop artikelen leest die betrekking hebben op aardbevingen. Hij krijgt tevens meldingen op zijn mobiele telefoon over aardbevingen en andere zaken van internationale organisaties zoals het US Geological Survey.

scientists