Heathkit definitief ter ziele

heathkitlogo

heathkitlogoDitmaal definitief: Heathkit is niet meer. Het bedrijf, gevestigd in de St. Joseph Township dat tientallen jaren hobbyisten verblijdde met fantastische bouwpakketten en op haar hoogtepunt zelfs 1800 man in dienst had, is nu aan het verkopen wat er nog van over is, volgens de Herald Palladium.

 

 

 

De overblijfselen van het eens zo trotse bedrijf liggen nu onder de veilinghamer. Eigenaar Don Desrochers bevestigde deze week dat Heathkit overleden is.

Het bedrijf was de laatste tijd bekend onder de naam Heathkit Educational Systems. Het bedrijf, dat eens honderden mensen werk bood, sluit definitief haar deuren na de aanvraag van het faillissement. Aan het eind waren er nog maar 6 mensen in dienst.

Desrochers zei in een telefonisch interview vanuit zijn huis in Dallas dat hij het faillissement heeft aangevraagd en dat een bank nu in het bezit is van wat er van Heathkit over is. Diverse door de bank in beslag genomen producten worden momenteel verkocht op online veilingsites.

Lori Marciniak, de laatste directeur van Heathkit, weigerde commentaar te leveren op de ondergang van het bedrijf.

Desrochers zei dat Lori en het handjevol overgebleven werknemers het tot het einde toe goed gedaan hebben.

“De situatie heeft alles te maken met de economie,” zei hij. “Heathkit (Educational Systems) was primair afhankelijk van subsidies vanuit de overheid voor scholen. Die subsidies staan steeds meer onder druk, en uiteindelijk was het voor ons niet meer haalbaar om de zaak in de lucht te houden.”

De Heath Co. werd in 1926 opgericht als een luchtvaartmaatschappij maar verschoof haar werkgebied een aantal malen om concurrerend te kunnen blijven. Na de tweede wereldoorlog verschoof het bedrijf de aandacht naar de electronika industrie en kocht een enorme bulk aan afgedankte onderdelen uit de oorlog om daar bouwpakketten mee samen te stellen, met in de hoogtijdagen tot 1800 personeelsleden.

Het volledige artikel uit de Herald Palladium is te lezen op:
http://www.heraldpalladium.com/news/local/disassembly-complete-heathkit-is-no-more/article_c00ffaac-d15b-11e1-a9e7-0019bb2963f4.html