ATV-project in het ISS maakt voortgang

ISS

ISSHet projekt voor een amateur-televisiestation in de Columbus-module van het internationale ruimtestation ISS maakt volgens Gaston Bertels, ON4WF, goede voortgang.

 

 

Zo waren er tot voor kort discussies met de Europese ruimtevaart organisatie ESA over de mogelijkheid voor extra apparaten voor het faciliteren van een ATV-zender. Er moet een video-opslag voor een aantal continue DATV-kanalen komen. De videobeelden worden dan vanaf de aarde via bestaande kanalen geüpload en op afroep via de ATV-zender weer uitgezonden. Deze functie is bedoeld voor educatieve doeleinden. Ook de astronauten kunnen hun eigen opnamen in de databank opslaan. Daarnaast komt er een extra zender met een CW-baken van 100mW naast de ATV-frequentie. Die moet zelfstandig werken en afwisselend een call in morse geven en een draaggolf. Misschien dat het baken ook gebruikt gaat worden voor het overbrengen van telemetrie gegevens. Dat meldt HB9SKA in zijn OSCAR-nieuws.