PLC: reactie van de VERON

PLC

plcNooit te beroerd om hier en daar eens wat olie op het vuur te gooien, stuurde ik een link van het artikel over de nieuwe PLC normen naar het secretariaat van de VERON om eens te zien of ze daar wel wakker zijn. Met een dag was er antwoord, en gelukkig zijn ze wakker… Smile

 

 

Reactie van de VERON:

"Natuurlijk is de VERON daarvan op de hoogte en daar al jaren en voortdurend mee bezig op nationaal en internationaal niveau.

Je kunt ervan verzekerd zijn dat er alles aan gedaan wordt om de belangen van de amateur te beschermen.

Het is overigens een nogal ingewikkeld verhaal en dan bedoel ik niet eens zozeer het technische gedeelte, maar meer het hoe en waarom van het tot stand komen van regelgeving en hoe je daar wat aan kan doen.

Daar zijn de diverse VERON bestuursleden en werkgroep leden erg actief mee bezig. Een van de belangrijke redenen om lid te zijn en te blijven van de VERON is dat zo dit belangrijke werk op de achtergrond kan worden gedaan.

Paniek is niet nodig."

Het goede nieuws is dus dat de VERON er wel degelijk mee bezig is. Jammer dat ze daar totaal niet over communiceren. Tenzij ik dat gemist heb natuurlijk. Maar zo af en toe eens een redactioneel artikel over wat het bestuur op dit gebied allemaal bezig houdt, zou best wel fijn zijn. Er zijn vast nog wel meer van dit soort zaken waar we allemaal niets van weten.

Overigens vind ik die laatste zin ("paniek is niet nodig") nou niet direct geruststellend. Een beetje de purser die in een 747 omroept: "Dames en heren. Er is niets aan de hand. De linker motor staat niet in brand."  Moet je eens kijken of er paniek uitbreekt. Maar laten we er maar vanuit gaan dat men doet wat mogelijk is om onze belangen zo goed mogelijk te verdedigen.