Stijgende vraag naar headphones

headphone

headphoneDe verkoop van headphones stijgt dit jaar met twintig procent naar een omzet van zes miljard dollar, zo meldt onderzoeksbureau Futuesource Consulting. Dat zijn 260 miljoen headsets in totaal. De omzet van headphones was in 2011 goed voor vijf miljard dollar, zo'n 228 miljoen headsets.

 

 

 

De vraag naar headphones neemt toe doordat steeds meer mensen smartphones en tablets gebruiken. De vraagt zet tot 2016 flink door omdat mensen hun smartphone of tablet steeds vaker gebruiken als audio en video apparaat. Er bestaan tal van leveranciers in de markt voor headsets zoals Jabra, Plantronics en durdere varianten van Beat Electronics. Zestig procent van de consumenten koopt een headset die ongeveer 25 dollar kost. Maar de vraag naar luxe koptelefoons stijgt, aldus Futuresource.

De invloed van amateurs op deze getallen zijn vermoedelijk minimaal. Desondanks zijn er voor amateurs natuurlijk de Heil headsets: volgens ervaren DX-ers het beste wat er te koop is. En uit ervaring weten we dat het enorm lastig werken is als je met meerdere operators naast elkaar zit en je headset dempt de omgevingsgeluiden niet goed. Een goede headset is zijn gewicht in goud waard…