Einde van gloeilamp in Nederland nabij

gloeilamp

gloeilampVanaf 1 september 2012 mogen winkeliers geen gloeilampen meer inkopen. De huidige voorraad mag nog wel verkocht worden aan consumenten. Sinds drie jaar is de inkoop van matte gloeilampen al verboden, vorig jaar werd daar ook de gloeilamp van 60 watt of meer aan toegevoegd. Op deze manier faseert de Europese Commissie de gloeipeertjes uit.

 

 

 

Spectrum gloeilamp, 3x spaarlamp, 1x LED 

Mocht je toch nog gloeilampen in huis willen halen, om de HF storing van LED/spaar lampen in de shack uit te sluiten, dan kan dit nog via meerdere adressen. Via het web bijvoorbeeld hier:

http://www.wijverkopennoggloeilampen.nl/

Zelfs grootvermogen lampen (100 Watt, 200 Watt) zijn nog in ruime mate beschikbaar en uit voorraad leverbaar.

Niet alleen in Nederland wordt de gloeilamp uit het straatbeeld verbannen, ook in de rest van Europa. Het verbod geldt alleen op verlichting voor huishoudelijk gebruik. Lampjes voor naaimachines, koelkasten en andere apparaten blijven gewoon te koop.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/08/eubekanntmachung_gloeilamprazz.html