Radio Bangladesh verlaat 40m band

radiobangladeshlogo

radiobangladeshlogoRadio Bangladesh heeft de 7105kHz in de 40m amateurband inmiddels verlaten. Ze zijn klaar met hun testuitzendingen en zijn neergestreken op 7250kHz.

 

 

 

De verhuizing is tot stand gekomen dankzij de vele amateurs die de indringer op de band rapporteerden. In het bijzonder het Duitse AT, de BNetzA, heeft officiële klachten ingediend bij Radio Bangladesh, waarna men uiteindelijk tot buiten de amateurband opgeschoven is.

Het is in ons aller belang dat onbekende signalen die niet in onze banden thuishoren, gerapporteerd worden en dat er actie op ondernomen wordt. Degene die denkt dat het wel mee zal vallen met die indringers in onze banden, moeten hier maar eens kijken naar wat er zoal gehoord wordt. Radio is nog lang niet dood, ook niet bij piraten…