Eerste amateurs Zuid-Soedan actief

zuid-soedan

zuid-soedanNa de eerste DX-peditie naar de nieuwe DXCC-entiteit Zuid-Soedan is de republiek eindelijk actief op de amateurbanden dankzij de hulp van het Ministerie van Telecommunicatie en Post dat in Juba gevestigd is.

 

 

De eerste amateur die een machtiging kreeg is James Pratt (Z81A). James komt van Lake Stevens, WA en heeft al een Amerikaanse machtiging met de call K7QI. De QSL manager voor Z81A is Frank Remington (K7GSE). De tweede amateur is Diya (Z81D), en hij werkt voor het UN-WFP (World Food Program). Zijn QSL manager is Stefan Horecky (OM3JW). Inmiddels is er ook een machtiging aangevraagd voor een derde amateur (Z88Z) die plannen heeft om op afstand te gaan werken. Aan de hand van de lijst met prefixes die de ITU-R1 toegewezen heeft aan Zuid-Soedan, zullen James en Diya nauw samenwerken met het ministerie bij het spreiden van de groep prefixen over alle 10 staten van Zuid-Soedan. Op dit moment zijn alleen Z81A en Z81D actief dus heb geduld: ze doen hun best om zoveel mogelijk QSO's te beantwoorden.