GRE stopt scannerproductie

scanner

scannerBegin oktober heeft alle personeel van Verkoop en Ontwikkeling van de Amerikaanse scannerfabrikant GRE van het Japanse moederbedrijf te horen gekregen dat gestopt wordt met de productie van scanners; bijna al het personeel van GRE in Azië en USA wordt of is ontslagen. Sindsdien probeert het Amerikaanse team om een doorstart te maken en de productie weer op te starten.

 

 

Er blijft personeel aanwezig in de kantoren in Belmont, Californië, die zorg zullen dragen voor de verkoop van de nog aanwezige voorraad en de klantondersteuning en reparaties, inclusief garantie-afhandeling. Het is de bedoeling dat het kantoor open blijft ook nadat de resterende scannervoorraad verkocht is; dit kantoor is tevens distributeur van de Alinco Amateur Radio producten.

Wayne Wilson, voormalig adjunct directeur van GRE , zegt hierover, “We weten dat er heel wat geruchten rondgaan over GRE en de recente release van een gratis P25-Phase II (TDMA) firmware update voor onze PSR-800 afgelopen vrijdag 12 oktober veroorzaakte nog meer verwarring omdat scannerliefhebbers zich af begonnen te vragen of GRE nog wel bestond of van de aardbodem verdwenen was? We hebben te verstaan gekregen dat we moeten verdwijnen, maar we doen verwoede pogingen om de rechten te krijgen om dezelfde producten te mogen blijven voeren, en tevens nieuwe scanners te mogen ontwikkelen. Eigenlijk de draad op te pikken waar we gebleven waren.”

GRE bedankt hun trouwe klanten en dealers voor de gedane zaken, en hoopt binnen afzienbare tijd onder wellicht een nieuwe merknaam weer een goede lijn van scanners op de markt te brengen.

Zou de toenemende digitalisering van het radioverkeer deze scannergigant de das om hebben gedaan? Als er niets meer te luisteren is, wordt er ook geen scanner meer verkocht natuurlijk…