Syrië stoort satellieten

schotel

schotelHet Amerikaanse Broadcasting Board of Governors en diverse andere internationale omroeporganisaties zijn er van overtuigd dat de verstoring van hun satellietsignalen van afgelopen week afkomstig was uit Syrië.

 

 

 

Volgens een mededeling van de board had de verstoring invloed op de satellietuitzendingen in Europa en het Midden Oosten. In het bijzonder de satellieten die beheerd worden door Eutelsat, een Europese satelliet expoitant, waren de klos, met als gevolg uitval van radio en TV programma's in miljoenen huishoudens.

De board merkt verder op dat de storingen begonnen nadat Eutelsat aangekondigd had te stoppen met het doorgeven van 19 kanalen die toebehoren aan de omroep van de Islamitische Republiek Iran. Diverse internationale omroeporganisaties leverden eveneens kritiek op de storingen, waarbij uitzendingen van Rusland tot Europa, centraal Azië en het Midden Oosten hinder ondervonden of niet meer te ontvangen waren. In Amerika hadden volgens de Broadcasting Board of Governors de signalen van de Voice of America, Radio Free Europe en Middle East Broadcasting Networks hinder van de storing.

Alweer volgens de Broadcasting Board of Governors was een periode van storing eerder deze maand direct te herleiden naar Iran.