KPN stoot deel van zijn telecommunicatiemasten af

Antennemast

AntennemastKPN heeft bekendgemaakt dat het een deel van zijn masten die bedoeld zijn voor mobiele communicatie heeft verkocht aan het bedrijf Protelindo. De telecomprovider wil de masten niet langer zelf in beheer hebben en gaat nu in plaats daarvan mastruimte huren.

 

 

 

Volgens KPN moet de verkoop een bedrag van ongeveer 75 miljoen euro opleveren. Protelindo, dat de telecommasten in handen krijgt, is in Indonesië ook al eigenaar van telecomapparatuur. Het is niet bekendgemaakt hoeveel masten precies worden verkocht, maar het is niet de eerste keer dat de telecomprovider masten in de verkoop doet; in de jaren 2008 tot en met 2011 werden eveneens voor telecommunicatie bedoelde masten afgestoten.

KPN gaat nu de benodigde mastruimte huren. De reden die hiervoor wordt opgevoerd is dat de provider het beheren van telecommasten, die door verschillende bedrijven worden gebruikt, niet als kerntaak ziet. Ook wil KPN af van vastgoed, zoals kantoorgebouwen en voormalige telefooncentrales. Ook hier lijkt de telecomprovider een huurconstructie na te streven. KPN stoot vaker masten af om ze vervolgens terug te huren.