Toewijzing 6m in Frankrijk

Franse vlag

Franse vlagNog meer toewijzingsnieuws: de Franse regering heeft sinds kort besloten tot een wijziging in de toewijzing voor de radio amateurdienst, welke nog wel door het desbetreffende ministerie bekrachtigd moet worden.

 

 

 

Wat al wel bekend is geworden, is dat het hele frequentiebereik van 50 tot 52 MHz op secundaire basis aan de amateurdienst toegewezen is. Er worden regionaal een paar uitzonderingen gemaakt voor frequenties die door de Franse spoorwegen nog gebruikt worden voor videobewaking. Daarnaast mogen met het van kracht worden van de maatregel alle amateurs, ongeacht wat voor licentie ze hebben, met CW uitkomen op deze band. Amateurs met een HAREC-machtiging (F-licentie) mogen de hele 6m band gebruikenen ook in digitale modes QRV zijn.