Nieuwe hoop voor 13cm?

schotel

schotelEr is een werkgroep begonnen met internationale harmonisatie van de 2,3 GHz-band. Het Zweedse agentschap telecom, PTS, is actief betrokken bij het proces van harmonisatie en probeert uitstel te krijgen voor de wijzigingen in het Zweedse frequentieplan, waarbij de amateurs de 13cm band zouden verliezen.

 

 

 

WGFM (Werkgroep Frequentie Management) is een voorstel aan het voorbereiden voor de harmonisatie van de band 2300-2400 MHz (2,3 GHz-band). De groep heet FM 52 "2300 MHz", en op de eerste vergadering die eind oktober plaatsvondt, ware twaalf Europese landen vertegenwoordigd. De groep zal naar verwachting de resultaten rapporteren in het eerste halfjaar van 2014.

Voor de Zweden betekent het dat er waarschijnlijk geen beslissingen of uitspraken over de 2,3 GHz-band te verwachten zijn tot tenminste de tweede helft van 2014. Wat gebeurt er in de andere landen met 13 cm? Verliezen deze ook de toegang? Of is er een kans dat we voldoende amateurs op de been krijgen om een ??klein deel van het segment te behouden? Interessant genoeg om de gebeurtenissen te volgen. Verslag van de eerste vergadering vind je HIER .