AM-detectie met planten

tower

towerDO NOT TRY THIS AT HOME. Laten we daar maar mee beginnen. Hoeveel wodka ze ophebben is niet bekend, maar deze twee Russen spelen met hun leven. Desalniettemin is het een interessant experiment.

 

 

 

Wat ze hier doen, is levensgevaarlijk: aan de voet van een honderden kW AM-zender AM-detectie doen via planten. In mijn jonge jaren testte je zo schrikdraad: feitelijk gebruikte je de plant als regelbare weerstand om de stroom via je lichaam te regelen. De stromen zijn hier echter zo groot, dan de plant in de modulatiepieken knetterend verbrandt. En wel op het ritme van de HF-stroom, waardoor de lucht in trilling gebracht wordt op het modulatieritme.

http://www.yapfiles.ru/show/520958/fcb39188e270756f0e45bfc73c62e889.flv.html

De HF-stroom loopt hier dus door het lichaam van de man, en dat dat geen kleine stroompjes zijn, zie je wel aan zijn reactie. Afgezien dat dat op zich al levensgevaarlijk is, ben je natuurlijk knettergek dan wel levensmoe als je op zo'n afstand van een in bedrijf zijnde zender met groot vermogen gaat staan. Het levert mooie plaatjes op, dat dan weer wel…