Namaak Icom’s in omloop

icom-logo

icom-logoIcom America meldt dat er namaak Icom producten in omloop zijn en is druk bezig met het nemen van maatregelen om deze illegale activiteiten een halt toe te roepen.

 

 

Namaak Icom producten voldoen niet aan de technische eisen, functioneren niet goed en kunnen groot gevaar opleveren (bijvoorbeeld door exploderende accupacks). Icom raadt dan ook aan om Icom radio's uitsluitend van een erkende dealer te betrekken.

De vervalsers bouwen op de goede reputatie van Icom bij het fabriceren, distribueren en verkopen van niet goedgekeurde producten met het Icom ("ICOM") logo. De namaakproducten zijn echter illegaal en kunnen uiterlijk niet van echte Icom's te onderscheiden zijn. Onder de namaakproducten zitten er ook met productnamen en modelnummers die op bestaande types lijken, maar die niet voorkomen in Icom's productlijn.

Icom verzoekt dan ook om na te gaan of de verkopende partij een geautoriseerd Icom dealer is voordat je een product koopt. Klanten kunnen op de volgende websites checken hoe je namaak radio's kunt herkennen:

Counterfeit Product Alert
Alert for Unauthorized Icom Trademark Use Products

Kopers wordt erop gewezen dat Icom niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor schade of verwondingen door de koop of het gebruik van namaak Icom radio's, accu's en andere namaakproducten. Icom is niet verplicht om technische ondersteuning te verlenen op namaak apparatuur.

Vermoed je dat je met een namaak product te maken hebt, neem dan contact op met een geautoriseerd Icom dealer of mail naar supporticomamerica.com